Olen juustokakkufani. Tai eniten jopa juustokakun leipomisen fani. Itse valitsen leivoskahvilassa suklaakakun mutta on ihana tehdä juustokakkua niille, jotka siitä todella tykkäävät hulluna.
Tämä resepti on välimuoto molemmista. Isolle porukalla helppo pellillinen leivoksia (esimerkiksi 16 isohkoa palaa). Resepti on jälleen Kotivinkki-lehdestä. Vaihdoin suklaataikinan pähkinäsuklaalevitteen tavalliseen Fazerin siniseen.
Suklaakakkutaikina
200 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3/4 suklaalevy
ripaus suolaa
Juustokakkutaikina:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää tämä seos, pilkottu suklaa ja suola taikinaan.
Levitä suklaakkakkutaikina uunipellille leivinpaperin päälle.
Sekoita juustokakkutaikina ja lisää se pellille toisen taikinan päälle.
Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 30-40 min.
/ Natalia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti